Chad McCullough & Bram Weijters

Different mountains

Geprezen voor zijn "verbluffende, relaxte lyriek en compositorische scherpzinnigheid" door Downbeat Magazine, presenteert de Amerikaanse trompettist Chad McCullough zijn nieuwste album 'Different Mountains', Het album is de verderzetting van een langetermijnsamenwerking met de Antwerpse pianist Bram Weijters en het werd live opgenomen tijdens hun Amerikaanse kwintettournee door de VS in 2023. Men brengt een gevarieerde selectie van nieuwe en oude composities van McCullough en Weijters en neemt de luisteraar mee op een epische reis tijdens de titeltrack 'Different Mountains'. Deze wordt uitgebracht door Calligram Records in september 2024 en Chad McCullough stelt het album voor tijdens een releasetour samen met enkele klinkende Belgische namen.

Chad McCullough is een veelzijdige trompettist en heeft zich gevestigd als een vooraanstaand figuur in de jazzscene van Chicago. Hij staat bekend om zijn lyrische spel en innovatieve composities. Naast zijn eigen projecten (oa The Charm of Impossibilities, Atlantic Road Quartet,… ) heeft hij ook samengewerkt met tal van prominente jazz- én rockartiesten en opgetreden op prestigieuze festivals wereldwijd. Zijn eerdere albums hebben veel lof ontvangen van zowel critici als jazzliefhebbers.

Bram Weijters is een Belgische pianist en componist die bekend staat om zijn veelzijdigheid en expressieve speelstijl. Hij is betrokken bij een breed scala aan muzikale projecten,variërend van mainstream akoestische tot free impro, fusion en pop/rock. Zijn samenwerking met Chad McCullough heeft geresulteerd in vijf albums en meer dan 200 concerten over de hele wereld, wat hun muzikale synergie en creatieve chemie benadrukt.

Piet Verbist, een gerenommeerde Belgische bassist, staat bekend om zijn diepe groove en veelzijdigheid. Hij heeft met tal van nationale en internationale artiesten gespeeld en is een vaste waarde in de Belgische jazzscene. Hij is zelf als (co)bandleader actief bij onder andere Zygomatik, Secret Exit Trio, Mamutrio,… 

Lionel Beuvens is een drummer die geroemd wordt om zijn dynamische speelstijl en technische virtuositeit. Hij heeft een indrukwekkende staat van dienst en bracht al enkele goed ontvangen jazzalbums onder eigen naam uit. Zijn vermogen om complexe ritmes te integreren en toch een vloeiende muzikale stroom te behouden, maakt hem een essentiële kracht binnen de ritmesectie.

Mis deze unieke kans niet om Chad McCullough en zijn geweldige ensemble live te zien tijdens hun Belgische tournee. Laat je meevoeren door de emotionele en muzikale diepgang van Different Mountains tijdens een fijne concertavond.


Chad McCullough (USA): trompet
Bram Weijters: piano
Piet Verbist: bas
Lionel Beuvens: drums

Praktisch

afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
genre
prijzen
  • Vvk: 14 euro
  • Kassa: 16 euro
  • Kansentarief: 4 euro